Lifewatch

Een betaalbare, gemakkelijke, moderne en veelzijdige GPS oplossing. Verzorgers van mensen met dementie kunnen zo hun naasten traceren en eventueel telefonisch contact kunnen maken. Een geweldige uitvinding! Meer informatie? http://www.mylifewatch.nl
€ 0 van de € 50

actievoerder

Rogier Thaels

De ziekte van Alzheimer is de meest voorkomende vorm van dementie. Naarmate het ziekteproces vordert, wordt het verzorgen een zware opgave. Verzorgers en naasten maken zich voortdurend zorgen over waar de zorgbehoevende is en of deze wel veilig is. Zeven jaar geleden werd mijn schoonvader gediagnostiseerd met Alzheimer. Laatst was hij "boos" thuis weggegaan. Toen hij twee uur later nog niet te bekennen was, werd er met twintig man naar hem gezocht. Uiteindelijk was hij zelf om drie uur 's nachts drijfnat thuisgekomen, niet wetende wat hem was overkomen. Dit had een veel ernstigere afloop kunnen hebben. Naast het feit dat dit een slopend proces is, kom je voor het ethische dilemma te staan hoeveel vrijheid je een zorgbehoevende kan ontnemen om zijn of haar veiligheid en de gemoedsrust van de naasten te waarborgen. Op zoek naar een oplossing voor dit probleem, ben ik op zoek gegaan naar GPS toepassingen.

Uit onderzoek van het Trimbos instituut zijn verzorgers van mensen met dementie enthousiast over een GPS apparaat waarmee ze hun naasten met dementie kunnen traceren en zo nodig telefonisch contact kunnen maken. 75% van hen gaf aan dat een GPS apparaat hen een veiliger gevoel geeft en 61% gaf aan zijn of haar naaste meer zelfstandigheid zal geven door het gebruik van een GPS apparaat. Er zijn verschillende zeer dure toepassingen op de markt als riemen, kastjes, banden, etc. echter geen van deze oplossingen voldoen aan mijn eisen. Deze eisen zijn onder meer dat het een voornamelijk betaalbare, maar ook gemakkelijke, moderne en veelzijdige GPS oplossing moet zijn inclusief een interface met mijn smartphone. Bovendien moet de zorgbehoevende het systeem met waardigheid kunnen dragen. Ik ben ervan overtuigd dat ik de oplossing heb gevonden in “Lifewatch”.

Mijn doel is Lifewatch aan te bieden, opdat de last en zorg van de verzorgers zoveel mogelijk wordt verlicht en het resterende leven van de zorgbehoevenden zo aangenaam mogelijk wordt gemaakt in zoveel mogelijk vrijheid. Voor iedere Lifewatch die wordt verkocht, wordt twee euro gedoneerd aan dementie en Alzheimer gerelateerd stichtingen. Daarnaast zal worden geïnvesteerd in verbeterde producten. U kunt hier een belangrijke rol in spelen door aandacht te besteden aan Lifewatch in uw online media en mensen te verwijzen naar de site www.mylifewatch.nl. Ik hoop dat u uw steun wilt verlenen in de strijd tegen dit vreselijke leed.

Alvast hartelijk dank voor uw overweging en medewerking.

Met hartelijke groet,
Drs. Rogier Thaels, oprichter en eigenaar van Lifewatch.

    Sponsoren