HTFC in Actie - Alzheimer Nederland

Fietsen voor kansen in de strijd tegen dementie.

Opgehaald

55.613
107% bereikt van het totaalbedrag € 51.850

Nog te gaan:

Eén op de vijf mensen krijgt dementie. Tegen deze hersenziekte is op dit moment nog geen medicijn beschikbaar. Daarom is er veel onderzoek nodig. Door meer onderzoek wil Alzheimer Nederland een toekomst zónder en een beter leven mét dementie dichterbij brengen. Reden genoeg voor de Haaksbergse Toer- en Fietsclub (HTFC) om zich in 2024 sterk te maken voor het bijeenbrengen van een royale financiële donatie aan de stichting Alzheimer Nederland.
En de lat wordt hoog gelegd: het team HTFC in Actie - Alzheimer Nederland wil maar liefst €35.000 ophalen! Door de fysieke inzet van een mooie groep wielrenners, en vrijwilligers houden zij op 29 juni een wielersponsortocht van maar liefst 365 kilometer die loopt langs de grenzen van de provincie Overijssel.
U kunt ons helpen door het team HTFC in Actie - Alzheimer Nederland als eenheid te sponsoren of door individuele deelnemers te ondersteunen. Elk bedrag, groot of klein, draagt bij aan de financiering van het onderzoek naar dementie. Door een bijdrage te leveren, wordt u zelf een essentieel onderdeel van onze missie om €35.000 in te zamelen.

Maak kennis met de leden van ons wielerteam dat bestaat uit ruim 39 gemotiveerde wielrenners, een handbiker en 10 vrijwilligers. Zij zullen zich aan u voorstellen op hun persoonlijke sponsorpagina's.

Blijf ons ook volgen op: https://www.htfc.nl/alzheimer?sid=3

Alle deelnemers van team HTFC in Actie - Alzheimer Nederland nodigen u van harte uit onze actie ruimhartig te sponsoren.


Bekijk alle

Onvergetelijke kookclub

04-04-2024 | 19:58 Uur
Op uitnodiging bij de onvergetelijke kookclub. Iedere eerste woensdag van de maand komen mooie mensen bij elkaar om samen te koken, ze hebben allemaal iets te maken met dementie/Alzheimer. Vanuit de HTFC zijn wij uitgenodigd om daar een keer mee te koken en natuurlijk samen te eten. HTFC fiets voor het goede doel Alzheimer en deze kookgroep gaat een Pasta party verzorgen tijdens de fietstocht, hoe mooi is dat. De boodschappen worden beschikbaar gesteld door de Jumbo Leussink en de pastasaus wordt gekookt door de onvergetelijke club. Wij waren netjes op de afgesproken tijd aanwezig bij zorgboerderij  Erve Knippert waar Marga Broekhuis ons hartelijk heeft ontvangen, iedereen was al druk met de voorbereiding van de maaltijd. De één was aardappels aan het schillen en de ander was druk met citroenen raspen, een ieder had zijn eigen taak, ondertussen werd er gepraat en gelachen. De saamhorigheid en bereidheid om elkaar te helpen is groot, er hangt een relaxte sfeer en wij voelen ons ook direct thuis. Ook wij hebben natuurlijk geholpen met de werkzaamheden. Jan van Resto van harte is de kok en heeft alles heerlijk bereid, met de goede voorbereiding kan dat ook niet anders.   Als wij aan tafel gaan geeft Gertin uitleg over onze actie, iedereen was onder de indruk van het feit dat ruim 40 wielrenners 365 m gaan fietsen. Bij het benoemen van het inmiddels behaalde bedrag klinkt een groot applaus   Wij waren onder de indruk van dit prachtige initiatief, de vrijwilligers en de openheid van de mensen. Het besef dat geld ophalen voor dit doel was ook meer dan duidelijk en geeft een extra stimulans.   Gea en Gertin