Nog te gaan: 76 dagen... (week 15 van de voorbereiding)

14 april 2024 20:07

Om op 29 juni 365 km te kunnen fietsen zijn er een aantal gezamenlijke trainingsritten ingepland voor alle deelnemers van "HTFC in actie tegen Alzheimer". Zaterdag 13 april verzamelden we om 08.30 uur met z'n allen op de markt in Haaksbergen bij mede-sponsor café De Kornuiten voor een tocht van 150 km naar de Lemelerberg. De route kende een mooi aantal "klimmetjes": Needseberg, Markeloseberg, Lutterberg, Lemelerberg, Sanatoriumlaan, Hellendoornseberg en als toetje de Holterberg.

De meeste deelnemers hebben inmiddels al de nodige trainingskilometers in de benen, waardoor het niet altijd even makkelijk is om met een gematigd tempo in de rondte te rijden om zo op 29 km/u gemiddeld uit te komen. Toch is het van belang om ook te trainen op een extensief tempo zodat alle deelnemers de 365 km straks goed af kunnen leggen. Naast de afstand zijn er nog een aantal uitdagingen: voeding en hydratatie en natuurlijk het mentale spelletje. Dat laatste is wellicht de reden dat ik na de tocht van 150 km met de groep nog even 50 extra kilometers solo heb gefietst. Staat toch mooi op je fietscomputer: 203,07 km. 

De afgelopen week heb ik ook weer vijf donaties op mijn persoonlijke pagina mogen ontvangen, waarmee 91% van mijn streefbedrag bereikt is. Echt super! Ik hoop uiteraard voor 29 juni mijn streefbedrag bereikt te hebben. Delen van deze blog en/of de link naar mijn actiepagina wordt dan ook zeer gewaardeerd!

https://www.inactievooralzheimer.nl/fundraisers/niek-engelbarts

Weekoverzicht:

Woensdag: Rondje Borculo solo (64 km)
Zaterdag: Rondje Lemelerberg met een extra lusje (203 km)
Zondag: Herstelritje samen met mijn vrouw Miranda (51 km)

Weektotaal: 318 km
Totaal 2024: 3346 km