jullie acties hebben reeds € 242.025 opgehaald!

Actietips

Bedenk een actie die je zelf ook leuk vindt
Iets knutselen, sportiefs of muzikaals, bakken of koken, een workshop of training geven. Een actie die dicht bij je hobby’s of interesses ligt, vergroot het succes.

Vertel een persoonlijk verhaal
De best lopende acties vertellen een persoonlijk verhaal. Vertel bijvoorbeeld op je actiepagina of in een e-mail waarom je de strijd tegen alzheimer wilt overwinnen.

Maak je actiepagina persoonlijk en gebruik een pakkende foto
Mensen waarderen een persoonlijke pagina. Vertel bijvoorbeeld waarom jij de actie start. Giftgevers zijn dan sneller geneigd je te helpen. Upload een foto van jezelf. Dat schept vertrouwen en een beeld zegt vaak meer dan woorden. En maak een leuk filmpje zodat mensen je filmpje delen en je actie meer aandacht krijgt.

Stel een streefbedrag vast
Stel zelf een streefbedrag vast. Zo werk je naar een bepaald doel. En vraag concreet aan mensen om jouw actie te steunen. Je zult zien, dit werkt!  En onthoud: de eerste supporter bepaalt wat de volgende gaan geven. Als de eerste bijvoorbeeld €30 ,- doneert, dan zal de tweede persoon niet snel €2 ,- schenken. Vraag daarom eerst diegene van wie je het meest verwacht!

Promoot en deel je pagina
Alles kan! Deel je actiepagina eenvoudig via Facebook, Twitter en LinkedIn. Zet de link van je actiepagina onderaan je e-mail aan familie, vrienden, leden van je vereniging, collega’s, relaties...  Of hang posters op met de link. Plaats een berichtje op intranet, in de (school)krant, kantine, club –of buurtblad. Denk ook goed na over de volgorde waarin je je actie deelt. Vraag eerst je beste vrienden en familie. Een lege actiepagina kan soms afschrikken. Ouders en goede vrienden laten zich daardoor niet weerhouden. 

Betrek mensen bij je actie
Vraag vrienden en kennissen om mee te denken en je actie te delen. Informeer mensen over de voortgang en upload foto’s van je actie.

Vraag andere vrijwilligers je te helpen
Alzheimer Nederland werkt samen met Een Vriendendienst. Op www.eenvriendendienst.nl kun je een oproep plaatsen om vrijwilligers voor jouw actie te vinden.

Bedank iedereen persoonlijk die jou steunt
Je donateurs maken je actie tot een succes. Bedank ze persoonlijk en vraag of ze de link naar je actiepagina doorsturen aan vrienden en bekenden.

Vergeet-Mij-Niet-speldje
Op een originele manier jouw sponsoren bedanken? Tip: bestel onze speciale Vergeet-Mij-Niet speldjes! Een prachtig gebaar. Het Vergeet-Mij-Niet-speldje van Alzheimer Nederland staat symbool voor een toekomst zonder dementie. 

Informeer lokale media
Vertel je verhaal aan de lokale krant of radiostation. Gewoon bellen! Je zult zien dat er van alles mogelijk is! 

Houd iedereen op de hoogte
Blijf volhouden! Stuur eens een herinneringsmail. Je kent het wel: mensen zijn van plan je te steunen, maar ze komen er na een eerste verzoek niet aan toe of vergeten het. Of vertel iets actueels/nieuws. Bijvoorbeeld hoeveel geld je nog nodig hebt voor je doel, hoeveel mensen al meedoen, welke reacties je krijgt etc. 

Informeer Alzheimer Nederland over je actie
Zo zijn wij op de hoogte van jouw initiatief. Wij vinden het leuk om te horen wat je hebt opgehaald. Het liefst ontvangen we ook wat foto’s van de actie zodat we er aandacht aan kunnen besteden op social media.
 
Houd je actiepagina up-to-date
Vertel in je blog hoe de inzamelingsactie verloopt, hoeveel tijd je investeert in je trainingsschema, of voeg nieuwe foto's om filmpjes toe aan je actiepagina. Het geeft mensen een reden om nog eens terug te gaan naar je actiepagina en om alsnog een donatie te doen.
 

Vertel hoe je actie is afgelopen
Wist je dat bijna 20% van de donaties na de actie nog binnenkomt? Laat mensen weten hoe je actie is gegaan, hoeveel geld je hebt ingezameld, wat je meemaakt etc.

Heb jij nog een goede tip? Mail ons
Jouw tips zijn meer dan welkom. Mail je tip(s) naar inactievoor@alzheimer-nederland.nl.

Samen kunnen we Alzheimer overwinnen!

 

Sponsoren