Onvergetelijke kookclub

04 april 2024 19:58

Op uitnodiging bij de onvergetelijke kookclub.

Iedere eerste woensdag van de maand komen mooie mensen bij elkaar om samen te koken, ze hebben allemaal iets te maken met dementie/Alzheimer.

Vanuit de HTFC zijn wij uitgenodigd om daar een keer mee te koken en natuurlijk samen te eten.

HTFC fiets voor het goede doel Alzheimer en deze kookgroep gaat een Pasta party verzorgen tijdens de fietstocht, hoe mooi is dat.

De boodschappen worden beschikbaar gesteld door de Jumbo Leussink en de pastasaus wordt gekookt door de onvergetelijke club.

Wij waren netjes op de afgesproken tijd aanwezig bij zorgboerderij  Erve Knippert waar Marga Broekhuis ons hartelijk heeft ontvangen, iedereen was al druk met de voorbereiding van de maaltijd.

De één was aardappels aan het schillen en de ander was druk met citroenen raspen, een ieder had zijn eigen taak, ondertussen werd er gepraat en gelachen.

De saamhorigheid en bereidheid om elkaar te helpen is groot, er hangt een relaxte sfeer en wij voelen ons ook direct thuis.

Ook wij hebben natuurlijk geholpen met de werkzaamheden. Jan van Resto van harte is de kok en heeft alles heerlijk bereid, met de goede voorbereiding kan dat ook niet anders.

 

Als wij aan tafel gaan geeft Gertin uitleg over onze actie, iedereen was onder de indruk van het feit dat ruim 40 wielrenners 365 m gaan fietsen.

Bij het benoemen van het inmiddels behaalde bedrag klinkt een groot applaus

 

Wij waren onder de indruk van dit prachtige initiatief, de vrijwilligers en de openheid van de mensen.

Het besef dat geld ophalen voor dit doel was ook meer dan duidelijk en geeft een extra stimulans.

 

Gea en Gertin