Defi Wind Team NL

240 km windsurfen voor Alzheimer
Ik wil in dit team

Opgehaald

15.025
100% bereikt van het totaalbedrag € 15.000

Defiwind 2023

De Defi Wind wordt elk jaar georganiseerd in het plaatsje Gruissan, Zuid Frankrijk. Er doen ongeveer 1500 windsurfers mee aan dit 4 daagse evenement en die komen uiteraard uit alle windstreken van de wereld. Het is de bedoeling dat wij (Alexander, Pepijn en Arnold) de geplande 6 heats van elk 40 kilometer gaan finishen. Dit betekent dat er in 4 dagen zo'n 240 kilometer kan worden afgelegd. Het evenement start dit jaar op donderdag 18 mei en eindigt op zondag 21 mei.

De aanleiding

Voor Arnold zit er een persoonlijk verhaal vast aan deze voorgenomen actie. Zijn vader heeft alzheimer en de moeder van zijn echtgenote is overleden aan deze ziekte. Het is zichtbaar wat de nare effecten zijn voor zijn vader en hoeveel impact het heeft op zijn moeder als mantelzorger. Daarom willen wij een sportieve koppeling maken tussen alzheimer en de grootste windsurfwedstrijd ter wereld, met als doel zoveel mogelijk geld ophalen voor stichting Alzheimer!

Stichting alzheimer

Alzheimer Nederland zet zich in voor een van de grootste uitdagingen van deze tijd: dementie. Samen met duizenden vrijwilligers, mensen met dementie, mantelzorgers, onderzoekers, donateurs en collectanten, werkt stichting alzheimer aan een toekomst zonder dementie en aan een betere kwaliteit van leven voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. De stichting heeft één doel voor ogen: vooruitgang! Op álle terreinen en samen het verschil maken. En dat is heel hard nodig want het aantal mensen met dementie verdubbelt de komende 20 jaar naar een half miljoen.

Wij zouden het bijzonder op prijs stellen als jij onze actie wilt ondersteunen en geld wilt doneren aan stichting Alzheimer Nederland.

Alvast super bedankt voor je bijdrage.

Met vriendelijke groet,

 

Alexander, Pepijn en Arnold

Defi Wind Team NL

Ik wil in dit team