Nijmeegse Vierdaagse

Nellie Lodders

Opgehaald

2.430
121% bereikt van mijn streefbedrag € 2.000

Update: op 20 december 2022 is mijn vader overleden. Zijn strijd met Alzheimer heeft hij verloren. Zijn laatste twee weken was hij bedlegerig en omdat hij sinds 2018 niet meer kon praten was het hartverscheurend om hem zo te zien worstelen. Ik troost me met de gedachte dat hij nu rust heeft. Het verdriet is onbeschrijfelijk groot en versterkt mijn motivatie voor deze actie. Rust zacht, lieve papa. 

 

Wat Alz... het je vader is die je ineens ziet veranderen van een krachtige, sterke man vol zelfvertrouwen naar een hulpeloze man met lege blik in zijn ogen die niets meer zelfstandig kan. Die niet meer kan praten maar nog wel alles hoort. Die niets meer kan zeggen maar nog wel voelt. Die niets meer kan en niet snapt waarom.

Wat Alz... je je moeder ziet worstelen met de zorg over je vader. 24/7 Haar mannetje moet staan omdat er zo weinig begrip en hulp is van de overheid of van instanties. Die haar maatje en liefde van meer dan 60 jaar moet verzorgen als een klein kind. Die alles alleen moet uitzoeken en ontdekken en beslissen.

Voor het eerst ga ik de Nijmeegse Vierdaagse lopen en vanwege mijn persoonlijke ervaring koppel ik hier het goede doel Alzheimer aan vast. Ik loop samen met mijn maatje Martin die voor KWF zal gaan lopen. Beide goede doelen liggen ons na aan het hart.